„Подари топлина с прегръдка“

По повод 21 януари-Световен ден на прегръдката второкласниците заедно със своите учители Дерменджиева, Шъкова, Вълчева и техните възпитатели Бошнакова и Топчиева и в партньорство с родителите, работиха по вътрешно училищен проект „Подари топлина с прегръдка“.
Идеята е да се докаже, че психологическата нагласа е важна за положителното протичане на деня, повишаване на мотивацията и успеваемостта, намаляване на агресията и е гарант за ползотворен образователно-възпитателен процес.
Като част от инициативите, второкласниците изготвиха постер под надслов „Не ме дразни, а ме прегърни“, на който съвместно с родителите бяха споделени безброй щастливи мигове на прегърнати хора.
За да се докаже, че прегръдката е целувката на сърцето, която прави дните ни по-емоционални и топли, а и има положителен ефект върху здравословното развитие, в началото на деня, второкласникът Максим Момчилов посрещаше всички учители и ученици с огромна прегръдка в ролята на Лъвче на прегръдките.
Презентацията „HUG“, която можеше да се наблюдава от всички в училище, също създаде положителна атмосфера и повиши толерантността и намали агресията сред учениците.
Символи с прегръдка на емотикони бяха закачени на голяма част от учениците.
Формирането на прекрасни взаимоотношения и създаването на топли чувства между приятели и непознати е начин да превръщаме живота чрез прегръдка в по-вълшебен и истински!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *