Откриване на новата 2019/2020 учебна година

 Скъпи гости и ученици, Уважаеми  госпожи и господа учители, служители и родители,

Добре дошли на  първият учебен ден.Специални гости на празника са г-жа Емилия Кръстева – председател на Общински съвет, гр. Златоград, г-жа Елка Чаушева – секретар на община Златоград и  нашите партньори – директорът на ЦОП, г – жа Роза Алчева и директорът на ЦПЛР Златоград, г-жа Лиляна Андреева.  Днес  училището ни, обновено и освежено, отваря широко врати, за да посрещне с радост своите ученици. По този повод получихме поздравителни адреси от г-н Вълчев Министър на МОН, г-жа Семерджиева – началник на РУО на МОН Смолянq Обществен съвет , Училищното настоятелство. Имамчестта да ви съобщя, че училището ни е удостоено от началника на РУО на МОН Смолян , г-жа Семерджиева, със сертификат „Добрата новина“ за благотворителните дейности през изминалата учебна година. Ваканцията свърши и учениците ни са развълнувани да продължат по  пътя към  постигане на нови знания, умения и развитие.

     Скъпи ученици, ние, възрастните, вярваме във вашия потенциал. Можем само да заявим, че както и досега, ще вложим цялата си обич, знание и грижа, за  да подкрепим личностното израстване на всеки един от вас. Уважаеми родители, учители и представители на институции знам, че и през тази година ще покажем добро партньорство в името на това, нашите ученици да са не само щастливи, умни и успешни, но и мислещи и отговорни бъдещи граждани на родината ни. Нека всеки ден с думи и пример показваме, че ако открито си споделяме и се изслушваме, ще постигнем трайно щастие, хармония и доверие. Следващата история илюстрира точно това.

„Едно малко момиченце държало в ръцете си две ябълки. Майка й нежно и с усмивка я попитала: “Миличка, ще дадеш ли на мама едната ябълка?”

Момиченцето погледнало майка си, замислило се, след това внезапно нахапало едната ябълка, и веднага след това и другата. Майката се натъжила, почувствала как усмивката й застива, но се постарала да не показва разочарованието си. Тя много се разстроила от това, че нейната любима дъщеря не пожелала да сподели с нея ябълките си.

Но изведнъж момиченцето подало една от двете нахапани ябълки и казало: “Вземи тази, мамо! Тя е по-сладка.”

Какво е посланието на тази история? Независимо от вашата възраст, опитност и осведоменост, никога не бързайте да съдим другите. Дайте им възможност да обяснят. Това, което виждате, може да е лъжовно. Често, виждайки само външното, ние се заблуждаваме в истинските мотиви за действията на другите хора. .

Скъпи петокласници, на вас ви предстои да се срещнете с новите си учители  и да изградите нов екип на класа. Сигурна съм, че ще се справите с лекота, защото ние, възрастните, ще ви подкрепяме.

Скъпи първокласници,  За вас днес е един от най-паметните дни в живота ви. След малко ще влезете в първата си класна стая при първите си учители, които ще ви научат да четете и пишете, както в тетрадките, така и в сърцата си.  Бъдете благословени! Учете се да бъдете внимателни, трудолюбиви и отговорни, за да се поздравим в края на  учебната година с високи учебни резултати и с прекрасни приятелства и спомени.

Скъпи колеги, от опит зная, че учителския стол е тежка отговорност! Затова с цялото си сърце ви желая да сте здрави, силни и щастливи с най-прекрасната професия на този свят!

Да ни е честита и спорна новата учебна 2019/2020 година! И нека Доверието и Обичта бъдат с нас!

Нина Пашова – /Директор на ОУ „Васил Левски”, гр. Златоград/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *