НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ, НО НЕ ЗА ЕДИН ДЕН

Всяка година последната сряда на м.февруари е известен като „Ден за борба с тормоза в училище”. На този ден участниците са помолени да носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Всичко започва като протест срещу инцидент станал в училище в канадска провинция Нова Скотия. Това събитие е организирано от двама ученици- Дейвид Шепърт и Травис Прайс. При откриване на учебната година през септември 2007г., в тяхното училище група от по-големите ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище с розово поло. На следващия ден тези двама ученици са решили да се организират да купят и разпостранят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче. Тази тяхна инициатива бързо става популярна и сред  учениците от други училища.

Учениците от  ОУ „Васил Левски” казаха: „НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ, НО НЕ ЗА ЕДИН ДЕН”.

Петокласниците Никола Метахчов и Даниела Стоянова популяризираха Деня на розовата фланелка в училище.Второкласниците  Ирен Захариева и Виктория Николова предложиха на учениците да поговорят с някой важен за тях мъж- баща, дядо, вуйчо, или който е ценен за тях, за да научат нови и интересни неща, които ще им бъдат полезни в общуването със съучениците.

Съвместно с ЦОП- Златоград и клуб „Аз съм добър, ти си добър- превенция на агресията”, бяха изготвени табла с послания за ненасилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *