Национално състезание- “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

От 12 до 14.06.2017г. в гр. Бургас се проведе национално ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.
Организатор на мероприятието бе ГДПБЗН-МВР в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката и Национален дворец на децата.
В състезанието взеха участие 28 отбора.Всеки отбор включва четирима състезатели и един ръководител – педагог.
След извоюваната победа на областното състезание отборът на ОУ „Васил Левски“ в състав: Елица Домбова, Василена Вунцова, Августин Димитров, Ани Коцева и Ева Караасенова, ръководени от г-жа Веселина Калева представиха област Смолян.
На 12.06 се проведе първи кръг в който участниците показаха своите теоретични умения, като решаваха тест с 30 въпроса и 2 казуса, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ.

Класирахме се на 12 място с резултат 48,5т.

Във втория етап на 13.06 под формата на състезателни игри участниците демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита.
В морската градина бяха създадени отделни учебни центрове в които нашите състезатели попаднаха в ситуация на земетресение на специална учебна платформа.
Спасявахме удавник ,чрез поставяне на спасителни жилетки и хвърляне на спасителен пояс от учебна лодка. Особено атрактивно и професионално се представихме при пожарогасене. За рекордно кратко време нашите състезатели се справиха с кофпомпата.Тук е мястото да благодарим на инспектор Красимир Йосифов, който подготви отбора.
В център „Защита при промишлени и аварии“ състезателите трябваше чрез необходимите измервания, да открият и използват противогаз, да херметизират помещения и да защитят хранителни продукти от радиоактивно замърсяване.
Най-трудната част за всички участници бе център“Първа помощ“ Ние трябваше да окажем долекарска помощ на пострадал от изгаряне.
Справихме се с всички предизвикателства, бяхме единни, бяхме отбор и защитихме достойно името на нашето училище.
Все пак за първи път сме на това състезание и 14-то място в крайното класиране е добър успех за нашето начало.
Това е резултатът от съвместните усилия на Директора-г-жа Н. Пашова, учители, ученици и родители.
Благодарим за компетентно оказаното съдействие и помощ от РС-ПБЗН-Златоград, инспектор Красимир Йосифов, г-жа Д.Кесимова-гр.Смолян и Кмета на община Златоград г-н Мирослав Янчев, който обезпечи автономния транспорт на отбора.

Ние продължаваме да се готвим и да вървим напред, нали сме ЛЕВСКАРИ !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *